Over ons

Over ons

Wim Sanders

Hoofddocent en Coördinator van DifferentTouch-DifferentMind Instituut voor massage intimiteit en relatie.

Sinds 1986 bestudeer ik de TCM (Traditional Chinese Medicine) en integreer die met shiatsu massage therapie.
De shiatsu bleef in al die jaren mijn favoriete behandelingsmethode die de mensen op een mooie manier veel bewustzijn brengt van hun lichaam.
Via het lesgeven en studie ben ik steeds meer tot de overtuiging gekomen dat de seksuele energie een heel belangrijke rol speelt in het leven, het metabolisme en het oplossen van klachten.
De Tao van de seksualiteit loopt als een rode draad door mijn studies.

Dat is uiteindelijk de reden geweest dat ik in 2003 het Instituut DifferentTouch-DifferentMind heb opgezet. Het biedt een plaats aan mensen die willen leren, ervaren en genieten van de seksuele energie.
Zowel voor zichzelf als voor de ander. Dit doe ik in nauwe samenwerking met Irene Schekermans.
De inzichten met betrekking tot tantra heb ik deels verworven via Fred Traugott. Eerst workshops gevolgd bij hem en daarna samen met Fred workshops gegeven binnen DTDM.
De Tao van de seksualiteit zelf is echter mijn grootste inspiratiebron. Ik vind het een uitdaging om nieuwe ideeën en technieken te ontwikkelen en daarmee te werken.

Irene Schekermans

Sinds 1981 werk ik als verpleegkundige bij een instituut voor meervoudig gehandicapten en ben sinds 2008 werkzaam bij Instituut DifferentTouch-DifferentMind.
Daar geef ik les en sessies en assisteer Wim. Ik help mee aan het ontwikkelen van de lessen en de pr.
Doormiddel van een nauwe samenwerking met Wim help ik mee om de technieken uit te breiden en te verfijnen.
Daarvoor heb ik cursussen en workshops op het gebied van intimiteit, seksualiteit en tantra gevolgd.
Elke cursus, workshop en of sessie is niet alleen voor de cursisten en of cliënten een mooie ervaring en leerproces, maar ook voor mijzelf.
Dat maakt het werken bij DifferentTouch-DifferentMind heel interessant.
De cursussen van DifferentTouch-DifferentMind openen de weg naar vrij genieten in contact, intimiteit en seksualiteit. Ik haal veel voldoening uit het feit hieraan een bijdrage te kunnen leveren en stellen te inspireren. Niet alleen in hun relatie, maar ook bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei.

Ik geniet telkens weer van de positieve effecten die de massages en sessies hebben op de mensen die de tijd nemen om te werken aan hun intieme en seksuele beleving.

Tijdens alle sessies is er geen actieve uitwisseling van aanrakingen naar de gever van de sessie.