Tao van de seksualiteit

Tao van de seksualiteit

Zo lang de mensheid bestaat is deze bezig geweest met filosoferen over de aarde met haar natuurwetten en de wetten van de kosmos om een verklaring te vinden voor het leven.
In China werd deze filosofie Tao genoemd, Tao zou je kunnen vertalen als “de weg” of “een pad”.
Zo kun je binnen de Tao verschillende wegen bewandelen om meer inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van het leven, zo zijn er bijvoorbeeld: de Tao van de filosofie, de Tao van de regeneratie,
de Tao van de voeding, de Tao van de geneeskunde, de Tao van de seksualiteit enz.. Deze vormen van Tao overlappen elkaar voor een deel, deze tekst gaat over de Tao van de seksualiteit.

De eerste (officiële) geschriften over de Tao van de seksualiteit stammen waarschijnlijk uit de Handynastie: 206 v.Chr. tot 220 n.Chr.
De mondelinge overlevering was al duizenden jaren daarvoor begonnen en opgeschreven, men denkt 6000 v.Chr..
In deze tijd zijn er heel wat theorieën bedacht en ten onder gegaan en zoals dat gaat is er op een gegeven moment een soort officiële theorie ontstaan
die we nu de Tao van de seksualiteit kunnen noemen.
Ook nu zien we nog verschillen in de teksten van verschillende auteurs, maar over het algemeen zien we dezelfde doelstelling voor het bewandelen van het pad van de Tao van de seksualiteit: het cultiveren van de seksuele energie voor een lang, gelukkig en gezond leven.

Seksuele energie is de krachtigste energie die er in het lichaam voorhanden is, we zijn er uit ontstaan.
Dit betekent dat het een diepe scheppende, krachtige en vernieuwende energie is.
In China (waar het denken in energieën gemeengoed was en is) wilde men methodes uitvinden om deze belangrijke en krachtige energie zo goed mogelijk te gebruiken.
Dat heeft geleid tot diepgaande studies met betrekking tot seksualiteit en relaties.

In het huidige westen kunnen we profiteren van deze studies, als we weten hoe we kunnen omgaan met seksuele energie hebben we de keuze of we daar aandacht aan willen besteden of niet.
In deze (moderne) tijd wordt vooral ons hoofd getraind en ontwikkeld, de rest van ons lichaam hangt daar aan vast en wordt lang niet zo belangrijk gevonden als het hoofd.
Hier ontstaat ironisch genoeg een grote denkfout.

Om goed in balans te kunnen zijn en goed in het leven te kunnen staan is het belangrijk dat zowel de geest als het lichaam en het lichaamsbewustzijn ontwikkeld worden!
Lichaamsbewustzijn is onontbeerlijk voor een rijk, gezond en gelukkig leven.
Helaas is het spreekwoord “wat de boer niet kent dat eet hij niet” nog zeer actueel in alle lagen van de bevolking en dat geldt zeker voor lichaamsbewustzijn.

Binnen de Tao van de seksualiteit zien we duidelijk verschillen in hoe mannen en vrouwen deze seksuele energie kunnen cultiveren.
Kort gezegd kunnen we stellen dat bij de man het controleren van de seksuele energie belangrijk is.
Mannen zijn over het algemeen yang van nature: warm, snel heet en snel uitgedoofd.
De nadruk ligt bij de man op het intomen van de sterke seksuele energie, zodat het lang in het lichaam kan worden gehouden.
Minder vaak tot geen ejaculaties, maar in plaats daarvan de energie door het lichaam laten stromen zodat alle orgaansystemen van deze energie kunnen profiteren.
De orgasmen die hierbij kunnen ontstaan zijn anders dan het orgasme met een ejaculatie.

Mannen zijn vaak wat huiverig voor de Tao van de seksualiteit en tantra omdat ze denken dat ze dan geen orgasme met een ejaculatie mogen hebben, onzin!
Binnen de Tao van de seksualiteit zijn er technieken die ervoor zorgen dat je de seksuele energie kunt behouden.
Als je daarna een orgasme krijgt met ejaculatie, ben je de seksuele energie niet kwijt! Een ander voordeel is dat je op deze wijze meer verschillende orgasmen kunt krijgen en veel intenser!

De vrouw is op het gebied van seksualiteit superieur.
Zij is over het algemeen yin van nature: koel, niet snel opgewarmd, maar als ze opgewarmd is duurt het lang voordat ze is afgekoeld.
Als de seksuele energie eenmaal stroomt, kan zij deze veel langer vast houden en laten stromen.
Voor haar is het belangrijk dat ze haar totale vrouwelijkheid en haar hele seksuele wezen ten volle mag tonen en beleven om zodoende deze energie te kunnen laten stromen.

Als zowel de man als de vrouw de seksuele energie vrij kan laten stromen kunnen ze deze gaan gebruiken als voeding voor lichaam en geest, voor een lang, gelukkig en gezond leven.
De methodes om de seksuele energie te ontdekken, te cultiveren en te gebruiken zijn zeer divers. Vaak kost het jaren van training om de hoogste doelen te verwezenlijken.

Alle reizen beginnen met de eerste stap, en het is belangrijk dat de reis zelf plezierig, mooi en interessant is met veel genieten.

De filosofie van het instituut voor massage en intimiteit DifferentTouch-DifferentMind is dat het aanleren van lichaamsbewustzijn en het leren omgaan met seksuele energie zo aangenaam mogelijk moet zijn.
Op deze manier houd je het veel langer vol en wordt het bewandelen van het pad van de Tao van de seksualiteit een interessante en plezierige reis met veel genieten vanaf de eerste stap.

Wij combineren de leer van oude klassieke teksten met de huidige en dat weer met onze ervaring en gezond verstand.
Na 20 jaar studie combineren we deze kennis en geven deze door aan alle mensen die hun seksuele energie en relatie willen leren ontdekken en ontwikkelen.
Wij hebben een groot respect voor de oude wijsheid en proberen dat op eigen wijze in te passen in de huidige tijd.

Wij begeleiden mensen in het vinden van hun eigen unieke pad om hun seksuele energie te cultiveren en helpen hen om hun potentieel te realiseren.

In onze cursussen staan respect, plezier, het (leren) genieten, het verkrijgen van lichaamsbewustzijn en het ontdekken van de seksuele energie centraal.
In Aanraken en Ontvangen wordt de basis gelegd door het aanleren van speciale massagetechnieken.
Je kunt leren vrij te worden van ballast zodat je vrij mag en kunt genieten van de seksuele energie.
In Tao van de seksualiteit wordt geleerd hoe deze energie ontwikkeld en door het lichaam bewogen kan worden, zodat het lichaam en de geest daardoor worden gevoed.
Het speciale van de tantrische massage is dat de lingam (penis) en de yoni (vagina) uitgebreid mee gemasseerd worden in de massage.

Leuk maar: Wat heb ik eraan?